Crema Catalana

recepta crema catalana

Ingredients:

1 Litre de llet sencera ATO
8 Rovells d’ou
100g Sucre
20g de midó de blat de moro
Pela de llima al gust
Pela de taronja al gust
Sucre per a caramel·litzar al gust
1 rama de canyella

Elaboració:

Començarem trencant els ous i separant els rovells de les clares.

En una olla posem la llet sencera ATO a escalfar amb la pela de llima, de taronja i la branca de canyella. D’altra banda, en un bol barregem i ho removent bé, el sucre i el midó de blat de moro, afegim els rovells batuts i ho unim tot amb unes varetes.

Quan la llet comenci a bullir afegim la mescla de rovells, sucre i midó de blat de moro que la passarem per un colador gruixut. Removem a foc mitjà i sense parar de remoure perquè no se’ns enganxi fins que la mescla torni a bullir de nou. Ho afegim tot als seus recipients.

Deixem refredar sense tapar i empolvorem amb la resta del sucre. Recremem amb una pala de cremar fins que el sucre es caramel·litzi.

Bon profit!

Revisa la font aquí.