Granges 100% Catalanes

  • Home
  • Granges 100% Catalanes

GRANGES 100 % CATALANES

Vols conèixer les nostres granges i els nostres ramaders?

L’any 2008 neix Llet ATO SL, un grup de 7 ramaders catalans, que donen el significat al “benestar animal de la nostra terra”.
Dia a dia posen tot el seu amor i dedicació en la cura, la bona alimentació i el descans de les seves vaques.
Amb la seva feina, la seva honestedat i el seu compromís amb la qualitat, els nostres ramaders fan possible ATO.

Cada ramaderia té la seva història

DESCOBREIX-LA!

Mas La Coromina

Tota granja familiar té la seva petita història.

A la dècada dels 60, Melchor Puigdemont, l’avi de la família, va comprar Mas La Coromina i va començar el seu camí amb només dues vaques Aquesta granja familiar va anar creixent i transmetent els seus valors a les generacions següents. L’Albert i la Isabel ja són la tercera generació. Qui sap si en el futur els seus fills seran la quarta!

L’amor per la seva professió i el compromís amb els animals i la terra ha fet que Mas La Coromina s’hagi convertit en una granja ecològica després de dos anys de feina intensa.

Amb el desig de preservar el llegat familiar i amb l’honestedat de la feina ben feta, aquesta família ramadera us convida a conèixer la granja i casa seva. Us hi animeu?

Mas Bes

Granja Mas Bes, tradició lletera.

Al cor de les terres gironines trobem la granja familiar Mas Bes. Una masia de tradició lletera, en la qual 4 generacions de la família Viñolas han creat un entorn per reviure el passat i viure el present del món rural.
Mas Bes és un història de família, de treball i d’amor per l’agricultura i la ramaderia. Un amor pel món rural que ha passat de generació en generació. Compta amb una explotació de 1.200 animals i munyen un total de 550 vaques; aquesta llet de gran qualitat s’empra per envasar la nostra llet Ato Natura i els seus propis productes artesanals.
La família Viñolas us ofereix l’oportunitat de gaudir de l’escalf de Mas Bes, de conèixer la granja i el museu de camp per sentir-vos com un membre més de la família. Us hi animeu?

Mas Guri

La granja Mas Guri està situada al veïnat d’Esclet, a Cassà de la Selva, municipi de la comarca del Gironès. Aquesta zona, poblada de bosc mediterrani, es caracteritza per ser una zona de treball ramader intens.

L’any 1957, Francisco Borrell Sensat i la seva esposa Antonia Mas i Calafell, residents a Barcelona, ​​decideixen comprar les finques Mas Guri i Mas Reballi. El 1965 adquireixen les primeres 27 vaques i aquí comença el camí de la granja Mas Guri. L’any 2000, el seu net Francisco Borrell Thió s’hi posa al capdavant per començar una etapa de creixement i modernització. Actualment, la Maria i en Joan Borrell Pol, els besnets de la família, són els que dirigeixen l’explotació.

Al llarg de gairebé 5 dècades, la granja Mas Guri ha sabut transformar-se i evolucionar per garantir al consumidor d’ATO una llet de gran qualitat, gràcies a les bones pràctiques de benestar animal.

Granja Sant Josep

Família Pont, 70 anys d’esforç i il·lusió.

Al març del 1951 Josep Maria Pont Cases, l’avi de la família, va adquirir la finca Granja San Jose, situada entre Almacelles i Tamarit de Llitera.

Els 10 primers anys es van dedicar al cultiu de cereals i farratges i van concentrar tots els esforços a dessalinitzar les terres. El 1961 van comprar les 6 primeres vaques i l’explotació es va anar expandint amb la segona i tercera generació. Actualment, ja hi ha membres de la quarta generació que hi treballen.

La granja Sant Josep és la granja més gran d’ATO, compta amb 1.200 hectàrees de regadiu i produeix els farratges per a la seva ramaderia.

La família Pont agraeix el compromís i fidelitat dels consumidors de Llet Ato i la seva motivació és seguir esforçant-se cada dia per subministrar-los la llet de la millor qualitat.

Sat Sant Mer

Sant Mer, història i compromís amb la sostenibilitat

La granja Sant Mer, situada a Sant Esteve de Guialbes, va ser batejada amb el nom d’una petita ermita molt propera a les seves instal·lacions. L’origen es remunta als anys 70, quan tres joves amics, que van anar junts a l’escola del mateix poble, decideixen reunir 75 vaques gràcies a l’esforç de les seves famílies.

A dia d’avui, Mia, Jep i Kim, segueixen al capdavant de la ramaderia, que segueix creixent i evolucionant per adaptar-se als nous temps i a les noves necessitats de la societat.

En el seu compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient, són socis d’una promotora de plantes de biogàs i en tenen una a la mateixa granja, la qual cosa els permet gestionar els seus propis residus i convertir-se així en un exemple d’explotació sostenible.

Granja El Trèvol

Granja El Trèvol, valors estretament vinculats al món pagès.

La granja El Trèvol, situada a Vilobí d’Onyar (Girona), es va constituir l’any 1969 fruit de la il·lusió i esforç de tres famílies arrelades al municipi, totes amb ampli coneixement i experiència del món agropecuari.

Gràcies a l’impuls dels seus fundadors, Miquel Lleopart, Josep Matamala i Joaquim Vivas, i a la seva filosofia de treball vinculada estretament al “món de pagès”, van aconseguir créixer i, actualment, és la segona generació de les tres famílies qui en lidera el creixement.

Conscients de la importància de l’activitat agropecuària a Catalunya, els fills dels fundadors de la granja El Trèvol saben que les pràctiques de benestar animal són claus per aconseguir una llet de la millor qualitat.

Can Costa de Manol

Can Costa De Manol, perseverança i afany.

L’any 1970 Salvador Casanovas va adquirir una finca en un paratge privilegiat de la comarca de l’Alt Empordà, per desenvolupar-hi un projecte agrícola ramader.

Un projecte vital del fundador, que durant més de 51 anys i amb la continuïtat del seu fill Francesc Casanovas, han pogut convertir una petita explotació ramadera en una de les granges referents d’ATO.

Aquesta granja familiar està dedicada tant a l’activitat agrícola com ramadera, ja que conrea les terres amb l’objectiu d’alimentar a les seves pròpies vaques.

Buscant integrar-se en l’entorn i impregnada dels valors característics de l’Empordà, basats en la perseverança, la tenacitat i el respecte, Can Costa de Manol té com a objectiu oferir als consumidors d’ATO un producte de qualitat, respectuós i de proximitat.