Pastís de castanya i xocolata

Ingredients:

4 ous
400 ml de nata líquida per muntar ATO
100 g. de xocolata 70%
100 g. de mantega tradicional ATO
75 g. de sucre (unes 4 cullerades).
30g galeta tipus desdejuno i una cullerada d’essència de vainilla
Cacau en pols 70%
100 g de puré de castanya
200 g de melmelada de castanya
Una cullerada petita de licor cafè

Elaboració base de galeta:

Fonem la mantega ATO.

Amb la picadora triturem les galetes. Afegim per damunt la mantega fosa. La massa estarà calenta i serà molt manejable. Afegim la cullerada d’essència de vainilla.

Agafem la mescla de galeta i la repartim per la base d’un motlle desmuntable gran, 22 cm de diàmetre. Estrenyem contra el fons i als costats amb l’ajuda d’una cullera o amb els dits i ho introduïm al forn uns 10 minuts a uns 180 °C perquè s’endureixi i s’evapori una mica el líquid sobrant.

Traiem el motlle i deixem refredar per a emplenar amb la crema de xocolata i castanyes. Baixem la temperatura del forn a 150 °C i el deixem així mentre preparem la crema.

Elaboració pastís de castanya i xocolata:

Posem la nata ATO a escalfar en un cassó a foc mitjà. Quan estigui calent (sense que bulli, només calent) tirem la xocolata en trossos i la culleradeta de licor cafè. Deixem a foc baix que es desfasi tot, ajuda’t amb una cullera de fusta.

En un bol posem els ous i el sucre. Batem fins que quedi una mescla homogènia, cremosa i no massa espumosa. Introduïm la melmelada i el puré de castanyes (si no trobeu melmelada, podeu utilitzar crema o puré de castanyes solament, afegint 1 cullerada més de sucre a la mescla). Removem la mescla sense batre.

Quan la xocolata s’hagi fos amb la nata apaguem el foc i apartem la mescla. Afegim la mescla d’ou i castanyes, barregem bé sense batre i deixem reposar fora del foc.

Afegim sobre la base de galetes tota la mescla que tenim reservada i la introduïm al forn prescalfat a 190 °C entre 30 i 40 minuts.

Retirem del forn i deixem refredar en la nevera durant unes hores. Desemmotllem.
Finalment afegim el cacau en pols amb un colador per sobre del pastís.

Bon profit!

Pots revisar la font aquí.