Galetes gingebre

Ingredients:

4 tasses de farina

1 cullerada de llevat en pols

1 cullerada petita de gingebre mòlt

2 cullerades de canyella mòlta

1/4 cullerada de clau mòlt

1 tassa de mantega ATO ECO a temperatura ambient

1 tassa de sucre morè

1 ou gran

1/2 tassa de mel

 

Elaboració:

Barregem bé els ingredients: la farina, gingebre, llevat, canyella i clau. Batem la mantega, que estarà a temperatura ambient, amb el sucre fins que aquest es dissolgui completament. Incorporem la mel i l’ou, i finalment incorporem la mescla de la farina amb les espècies. Hem d’aconseguir una mescla el més homogènia possible. Si es queda excessivament enganxosa podem incorporar una mica més de farina fins que quedi més ferma i manejable.

Col·loquem la massa en una bossa de plàstic o en un recipient de plàstic hermètic. Reservem en un lloc fresc, però no a la nevera, durant almenys 2 hores i màxim 6 hores. O refrigerar la massa durant un màxim de 3 dies, i portar a temperatura ambient abans d’usar.

Estirar la massa directament sobre paper de forn perquè no hi hagi deformacions quan transfereixis la massa a la safata de forn.

La massa és enganxosa. Es pot estendre amb el corró entre dos fulls de paper de forn i després congelar abans de tallar amb els motlles.

Ara arriba el moment de tallar les vostres galetes de gingebre i donar-los forma.

Precalentem el forn 180 °C i enfornem durant d’11 a 15 minuts per a peces de gran grandària, de 6 a 8 minuts per a peces petites.

 

Bon profit!

Font: https://bit.ly/galetes-gingebre