Bescuit de mandarina

Ingredients:

300 g de mandarines senceres, triturades amb pell (sense ossos)
3 Ous
150 g Sucre
2g Sal
100 g Oli d’oliva verge extra o de gira-sol
60g Llet ATO sencera
300g Farina de rebosteria
14g Llevat químic (aproximadament 1 sobre estàndard)
Sucre glacé opcional per a decorar

Elaboració:

Comencem escalfant el forn a 180°C, i afegim una mica d’oli en un motlle per al bescuit. Netegem bé les mandarines i les tallem en trossos per triturar-ho tot amb una batedora fins a fer un puré.

A continuació, batem bé els ous amb el sucre amb una batedora elèctrica de varetes o amb varetes manuals, fins que el sucre es dissolgui i quedi ben esponjós. Continuem afegint la sal, l’oli i la llet, i ho batem una mica més. Afegim el puré de mandarina i ho barregem tot per fer-ho més homogeni.

Tamisem la farina amb el llevat químic i ho barregem tot amb la massa suaument fins a obtenir una massa homogènia sense grumolls secs. Ho afegim tot al motlle i donem uns cops contra la taula per a treure les bombolles més gruixudes.

Ho enfornem a mitja altura durant uns 45-55 minuts, segons el motlle i el forn, baixant la temperatura a 170°C passats els primers 15 minuts.

Quan estigui llest ho treiem i esperem fora del forn 15-20 minuts abans de desemmotllar amb molta cura. Esperar que es refredi per complet abans de decorar, si es desitja, amb sucre glacé tamisat.

Bon profit!

Pots consultar la font aquí.