Beixamel

recepta de beixamel

La beixamel és una de les salses estrella dels plats d’aquest Nadal. I perquè et surti de 10, et deixem alguns trucs per preparar-la:

Truc 1 >>> Llet calenta: Quan vagis a elaborar la salsa, escalfa la llet en un got (pots fer-ho al microones). Lliguem la mantega amb la farina al foc i anem afegint de cop la llet calenta sense parar de remoure (millor amb unes varetes). Afegim la sal i espècies. Amb llet calenta i sense deixar de remoure mai tindràs grumolls a la teva salsa.

Truc 2 >>> Petites quantitats de llet: Una altra manera d’evitar els grumolls si no vols escalfar la llet és afegir-la molt a poc a poc. Sense deixar de remoure poses petites quantitats de llet que s’absorbeixen al moment i continues afegint més llet, sempre molt a poc a poc.

Truc 3 >>> Batedora: Si encara així et fallen aquestes tècniques recorre a la batedora. Posa la salsa ja feta al got de la batedora i bat al màxim. Si havien quedat molts grumolls pot ser que sàpiga una mica a cru. En aquest cas pots portar-la al foc per a acabar la seva cocció.

Assaona (sal, pebre i nou moscada) sempre al final, amb la salsa ja lligada, i deixa un minut al foc sense deixar de remoure.

Consulta la font aquí.