Ricotta

ricotta

Ingredients:

500 ml Llet sencera ATO
200 ml Nata líquida per a cuinar ATO
45 ml vinagre de vi blanc
Sal 1 cullerada petita

Elaboració:

Començarem escalfant la llet amb la nata i la cullerada petita de sal.

Quan comenci a bullir, retirem l’olla del foc i li afegim el vinagre, removent bé perquè es barregi.

Podrem veure com després de 5 minuts, la llet es comença com a tallar i formar grumolls.

Quan passi aquest temps, és el moment de passar-la per un colador amb una gasa per a drenar el sèrum.

Ho deixem escórrer com a mínim una hora. Serà necessari estrènyer la gasa de tant en tant perquè deixi anar bé el líquid.

Quan passi l’hora ja es podria usar, però si no tenim pressa es pot deixar vuit hores escorrent en el colador refrigerat. Després ho guardem en un recipient hermètic, sempre en la nevera.

Bon profit!

Pots revisar la font aquí.