Quinoa amb llet

QUINOA LLET

Ingredients:

100 g de quinoa
200 ml d’aigua
850 ml de llet ATO semidesnatada sense lactosa
1 llimona
5g de mantega ATO
80g de sucre
2g de sal
1 branca de canyella
Canyella molta al gust

Elaboració:

El primer pas consisteix a netejar bé la quinoa en un colador fins que l’aigua deixi de sortir tèrbola. Ho escorrem bé i ho afegim en una olla. Encenem el foc i deixem que s’assequi uns segons. A continuació, afegim l’aigua i ho deixem fins que comenci a bullir. Baixem la temperatura i ho deixem coure fins que s’evapori el líquid.

Després, incorporem la branca de canyella, la pell de la llimona i una mica de sal. Afegim uns 750ml de llet ATO, fins que comenci a bullir, llavors removem i reduïm el foc. Comencem la cocció lentament, removent contínuament de tant en tant per evitar que es s’enganxi al fons, durant almenys 45 minuts. Afegim el sucre als 40 minuts, removent bé.

Hem de vigilar bé el nivell de líquid ja que podem necessitar més llet en funció de la textura que ens agradi. La quinoa estarà cuita als 20 minuts però busquem que redueixi el líquid i que es quedi una textura cremosa, melosa, que a més espessirà una vegada freda. Ajustar també el punt de sucre al gust i afegir la mantega, si es desitja.

Per últim retirarem la canyella i la llimona. Ho repartim en bols esperant que es refredi i ho guardem a la nevera.

Bon profit!

Revisa la font aquí.