Pastís de mango

pastismango

Ingredients:

400 ml de nata per muntar ATO

2 mangos madurs

100 g. de mantega ATO

150 g. de sucre

250 g. de galetes tipus María

2 sobres de gelatina neutra

150 ml d’aigua

250 g. de crema de formatge

350 g. de melmelada de mango

 

Elaboració.

Preparació de la base:

Fonem la mantega i amb la picadora triturem les galetes.

Un cop triturades, afegim per damunt la mantega fosa.

Repartim la mescla de mantega i galetes per la base d’un motlle desmuntable gran.

Estrenyem contra el fons amb l’ajuda d’una cullera o amb els dits i introduïm a la nevera durant 20 minuts perquè s’endureixi. Reservem fins que hàgim d’emplenar amb la crema mousse de mango.

 

Preparació del farciment del pastís de mango:

Posem a hidratar la gelatina amb 100 ml d’aigua.

Pelem els mangos tal i tallem en trossos petits.

Ho posem tot en una picadora amb la crema de formatge i el sucre. Batem fins a obtenir un resultat homogeni.

Una vegada hidratada la gelatina, la posem al microones fins que es fongui. Amb 15 segons serà suficient, removem amb una forquilla o cullera i introduïm en la mescla anterior. Tornem a batre fins que quedi una mescla homogènia i cremosa. La gelatina ha d’estar ben integrada en la crema.

Muntarem la nata amb una o dues cullerades de sucre.

Afegim la nata freda al bol i batem fins que passi d’estat líquid a crema, amb una mica d’escuma. No és necessari que estigui completament ferm. Com més dura estigui la nata més ens costarà barrejar-la amb la resta de la preparació i correm el risc que es baixi per complet.

Afegim la nata muntada a la crema del farciment del pastís.

El següent pas és abocar sobre la base de galetes tota la mescla que tenim reservada. Cobrim amb paper film perquè no agafi olors de la nevera. Deixem quallar el pastís dins de la nevera durant un mínim de 4 hores.

 

Preparació de la coberta de mango.

Agafem una mica de gelatina que hidratarem amb una mica d’aigua.

Posem la melmelada de mango en un cassó al foc amb 50 ml. d’aigua fins a ebullició.

Retirem del foc i afegim la gelatina que prèviament hem escalfat una mica al microones (12 segons). Removem fins a la seva completa dissolució. Si queden grumolls, batem lleugerament tota la mescla perquè quedi homogènia.

Retirem el recipient amb la resta del pastís ja quallat i li afegim aquesta crema. Assegura’t que la capa superior està prou dura perquè no es barregi amb la cobertura.

Deixem que refredi durant unes 5 hores en la nevera.

 

Bon profit!

Revisa la font aquí.