Pastís 3 xocolates

Ingredients:

150 g Xocolata negra (per a la primera capa)
200 ml Nata líquida per a muntar ATO (per a la primera capa)
200 ml Llet sencera ATO (per a la primera capa)
1 Quallada en pols sobre (per a la primera capa)
150 g Xocolata amb llet (per a la segona capa)
200 ml Nata líquida per a muntar ATO (per a la segona capa)
200 ml Llet (per a la segona capa)
1 Quallada en pols sobre (per a la segona capa)
150 g Xocolata blanca (per a la tercera capa)
200 ml Nata líquida per a muntar ATO (per a la tercera capa)
200 ml Llet sencera ATO (per a la tercera capa)
1 Quallada en pols sobre (per a la tercera capa)
200 ml Llet sencera ATO (per a la tercera capa)
200g Galetes tipus Maria (per a la base)
100g Mantega tradicional ATO (per a la base)

Elaboració:

Començarem preparant la base, per a això triturem amb un robot de cuina les galetes.

Un cop estiguin triturades i en pols, afegim la mantega fosa i formem una massa que anirem afegint a la base d’un motlle per a pastissos. Reservem a la nevera.

Continuarem preparant la capa de xocolata negra. Posem per a això en una olla la nata i 100 mil·lilitres de llet a escalfar, deixant els altres 100 a part i en els quals dissoldrem el sobre de quallada vigilant que no quedin grumolls.

Una vegada estigui calenta la llet i la nata afegim la xocolata negra en trossos petits i removem amb varetes fins que es dissolgui bé en el líquid. Afegim la resta de la llet amb la quallada dissolta i ho portem, sense deixar de remoure, a ebullició, coent la mescla durant dos minuts més o menys vigilant que no es pegui al fons de l’olla. És important que bulli perquè la quallada funcioni i la crema quedi sòlida.

Afegim la crema de xocolata negra damunt de la base i deixem reposar perquè vagi quallant mentre preparem la de la xocolata amb llet.

Per a preparar la crema de xocolata amb llet seguim les mateixes instruccions que hem comentat anteriorment, l’única cosa que canvia és el tipus de xocolata. Una vegada cuita aquesta crema, l’afegim damunt de la de xocolata negra abocant-la amb cura per sobre d’una espàtula perquè no ens foradi la capa de xocolata negra. Tornem a deixar reposar mentre preparem la capa de xocolata blanca.

Realitzem el mateix procés que les altres dues vegades, però amb la xocolata blanca, i acabem tirant la capa de xocolata blanca com a capa final. Deixem un mínim de sis hores en la nevera perquè qualli perfectament i desemmotllem amb cura una vegada estigui ben freda.

Bon profit!

Pots consultar la font aquí