Mona de Pasqua: pastís Sara.

mona de pasqua recepta

Ingredients:

Per al bescuit genovès:
4 ous M
130 g de sucre
Un polsim de sal
130 g de farina de rebosteria

Per a l’almívar:
200 ml d’aigua
150 g de sucre

Per a la crema de mantega:
150 g de sucre glacé
300 g de mantega ATO
70 ml de llet sencera ATO
Per a decorar: 200 g d’ametlla laminada
Cireres en almívar o confitades

Elaboració:

Preparació de la crema del bescuit genovès:

Comencem batent els ous amb el sucre i un polsim de sal fins que hagin triplicat el seu volum. És recomanable usar unes varetes elèctriques o un robot de cuina, perquè el procés pot durar fàcilment 10-12 minuts.

Quan la mescla estigui ben airejada afegim la farina tamisada i removem suaument amb una llengua de silicona. Fem moviments de baix cap amunt perquè no es perdi l’aire que hem incorporat amb el batut inicial.

En el moment que veiem que tota la farina s’ha incorporat, deixem de remoure i traslladem la mescla a tres motlles de forn (les seves bases folrades amb paper vegetal perquè sigui més fàcil treure el motlle després) d’igual grandària. Sí només tenim un motlle, afegim la mescla al seu interior i enfornem un sol bescuit que tallem en discos una vegada estigui completament fred.

Enfornat dels bescuits per al pastís Sara:

Introduïm els motlles amb la massa al forn, pre escalfem a 180 °C amb calor a dalt i a baix, i ho deixem durant 20 minuts. Si usem un sol motlle hem d’augmentar el temps de forn, en aquest cas seran necessaris 40 minuts.

Retirem els bescuits del forn i deixem refredar abans de treure els motlles.

Mentre els bescuits es couen al forn, podem preparar l’almívar i la crema de mantega. Per a l’almívar introduïm l’aigua i el sucre en un cassó i escalfem fins a portar a ebullició. Comptem cinc minuts des del moment que comenci a bullir, llavors apaguem el foc i reservem.

Per a la crema de mantega, en un recipient profund i ampli introduïm el sucre glacé, la mantega trossejada (a temperatura ambient) i la llet. Utilitzem unes varetes elèctriques per a batre bé els ingredients. Comencem amb una velocitat baixa i augmentem la potència quan els ingredients estiguin ben integrats.

Batem durant cinc minuts o fins que la mescla estigui cremosa. Transferim la crema a una màniga pastissera amb filtre d’estrella i guardem en la nevera durant 10 minuts.

Mentre la crema reposa torrem l’ametlla laminada en una paella sense gens d’oli, a foc mitjà, durant un parell de minuts. Removem constantment per a evitar que es cremi. Traslladem l’ametlla torrada a un plat i deixem refredar.

Muntatge del pastís:

Col·loquem un dels bescuits a la base d’un plat i el pinzellem bé amb un terç de l’almívar. Estenem una fina capa de crema de mantega.

Col·loquem el segon bescuit damunt i pinzellem amb un altre terç d’almívar. Estenem una altra fina capa de crema de mantega.

Repetim l’operació una última vegada, però en aquesta ocasió cobrim tot el pastís (superfície i laterals) amb una capa de mantega. Cobrim tota la superfície del pastís amb l’ametlla laminada torrada.

Ja només queda decorar-ho amb els elements més característics de les mones de Pasqua.

Bon profit!

Pots consultar la font aquí.