Galetes de taronja

galetes de taronja

Ingredients:

300 gr. de farina
180 gr. de sucre
150 gr. de mantega tradicional ATO
pela d’1 taronja ratllada
suc
 d’1 taronja
1 sobre de llevat en pols (16 gr)
2 rovells d’ou
1 polsim de sal

Elaboració:

Fonem la mantega en el microones. Afegim en un bol la mantega i el sucre, hem de batre enèrgicament fins que quedi un compost cremós i suau.
Afegim els rovells de l’ou, la ratlladura i el suc de taronja i continuem batent fins que s’uneixen bé els ingredients.
Afegim la farina tamisada, el llevat i el polsim de sal. Ho removem tot fins que es faci una massa perquè sigui més fàcil treballar amb ella, la posem en una superfície llisa en la qual haurem tirat farina perquè no es pegui la massa, i ho pastem tot fins que quedi amb una consistència elàstica.
Deixem reposar la massa en un bol tapat amb un drap durant 2 hores.
Transcorregut el temps estirem la massa amb el corró i la deixem amb una altura d’uns 0.5 centímetres.
Tallem les galetes i les posem en una safata de forn, deixem uns 5 centímetres de distància entre l’una i l’altra perquè després creixen. Les fiquem en el forn preescalfat a 180 graus durant uns 15 minuts (les traiem quan estiguin daurades).
Les galetes queden esponjoses si volem que quedin més dures hem de deixar-les una mica més en el forn.

Bon profit!

Pots consultar la font aquí.