Croissants de mantega

Ingredients:

  • 500 gr. de farina
  • 280 gr. de mantega tradicional ATO
  • 40 gr. de sucre
  • 350 ml. d’aigua
  • 25 gr. de llevat fresc
  • 1 Ou
  • 10 gr. sal

 

Elaboració:

Afegim en un bol la farina, l’aigua freda, la sal i el sucre. Comencem a pastar dins del bol fins aconseguir una massa uniforme.

Qual la massa ja hagi agafat la seva forma, la deixem reposar 10 minuts. Després treu-la del bol, enfarina una superfície plana i comença a pastar amb les mans durant uns 2 minuts.

A continuació, trosseja el llevat fresc sobre la massa i mulla’l amb una mica d’aigua perquè es desfaci. Frega el llevat contra la massa per a integrar.

Tornem a pastar la massa fins que quedi elàstica i ho posem de nou al bol i ho tapem amb un drap net i ho deixem reposar durant uns 15 minuts. Repetim el procés fins a 3 vegades.

Després l’estenem de forma rectangular i la posem sobre una safata i la posem a la nevera 1 hora mínim.

Treu la massa de la nevera i comença a treballar la mantega: posa la mantega entre 2 papers de forn i comença a pastar-la fins aconseguir una lamina fina. Posa-la al congelador 10 minuts perquè torni a agafar temperatura i consistència.

Quan la mantega ja estigui freda, posa-la sobre la massa i cobreix-la. Comencem a pastar fins aconseguir un rectangle gran. Doblega bé la massa fins que formi un quadrat i posa la massa a la nevera uns 10 minuts. Repeteix el procés 3 vegades.

Estira la massa sobre un superfície plana i talla triangles de la mateixa mesura. Fes un tall en la base cada triangle i comença a enrotllar amb les mans fins a aconseguir la forma de croissant.

Col·loca els croissants sobre la safata del forn i deixa reposar sobre 1 hora perquè puguin doblar la seva grandària. Passada l’hora, posa a precalentar el forn a 180 graus i bat un ou per a pintar els croissants un pinzell de cuina.

Enforna durant 15 minuts a 180 °C i llest.

Bon profit!

Font.