Coca de pinyons de Sant Joan

Ingredients

3 ous
400g de farina de força
100 ml de llet ATO
125 g de sucre
80 g de mantega ATO
50g de pinyons
100g de fruita confitada
25g de llevat
Ratlladura d’1 llimona
1 polsim de sal

1. Mans a la massa! Prepara la massa mare. En un bol, afegeix la meitat de la llet amb el llevat. Remou fins que es dissolgui. Mentrestant, afegeix farina amb un tamisador fins que vegis que pots amassar amb les mans una bola. Tapa-ho i guarda-ho fins que fermenti i dobli la seva grandària.

2. Fica farina en un bol i afegeix-li la sal, els ous, la llet i el sucre. Barreja-ho tot. Després, afegeix la massa mare.

3. Posa farina sobre el marbre o la superfície que tinguis, bolca la massa i… A amassar! Afegeix la mantega enmig de la massa i embolica-ho amb la mateixa massa. Amassa aproximadament durant 20 minuts.

4. Quan portis una estona, pasta amb el rodet. Més tard, afegeix la massa a una safata sobre paper de forn. Ull! Tapi-la amb un drap amb el forn apagat i deixa-la entre 3 o 4 hores.

5. Posa a escalfar el forn a 200 °C amb calor a dalt i a baix.

6. A pintar! Amb la gemma d’un ou pinta’l sencer. Afegeix-li la fruita tallada i els pinyons. Truc: pots empolvorar amb edulcorant.

7. Introdueix la preparació al forn i deixa’l aproximadament 15 minuts.

8. Deixa-ho refredar.

9. A gaudir!