Panna Cotta

Ingredients

Per a la panna cotta:

  • 250 ml de nata ATO per muntar
  • 250 ml de llet ATO sencera
  • 80 g de sucre
  • 1 beina de vainilla (o una culleradeta d’extracte)
  • 3 fulles de gelatina neutra (o 6 g si és en pols)

Per a la cobertura:

  • 200 g de fruits vermells (groselles, maduixes, nabius…)
  • 2 cullerades de sucre
  • Unes gotes de suc de llimona

 

Elaboració

1. Posa les fulles de gelatina en un bol amb aigua freda durant 5 a 10 minuts perquè s’hidratin bé.

2. Mentrestant, en un cassó, escalfa la nata ATO, la llet ATO, el sucre i la beina de vainilla oberta al llarg (raspant les llavors a dins la barreja).

3. Quan arrenqui el bull, retira el cassó del foc i deixa-ho reposar cinc minuts.

4. Escorre bé la gelatina i afegeix-la al cassó calent. Remena suaument fins que es dissolgui completament.

5. Retira la beina de vainilla si l’has fet servir sencera. Després reparteix la barreja en gotets, motlles o copes.

6. Deixa-ho refredar a temperatura ambient i després guarda-ho a la nevera un mínim de 4 hores, millor si és tota la nit.

7. Per fer la cobertura, posa els fruits vermells en un cassó petit amb el sucre i unes gotes de suc de llimona.

8. Cuina a foc mitjà durant 5 a 10 minuts, remenant de tant en tant, fins que la fruita deixi anar suc i s’estovi.

9. Si prefereixes una salsa fina, pots triturar-la i colar-la. Si t’agrada amb trossets, deixa-la tal com està. Deixa-la refredar del tot.

10. Quan la panna cotta estigui quallada, aboca la salsa per sobre de cada got just abans de servir. Pots decorar amb algun fruit vermell fresc.

11. Serveix ben freda, ideal com a postres d’estiu.

12.A gaudir!