Pa de pessic

Ingredients

  • 200 ml. llet sencera ATO
  • 300 gr. de sucre
  • 4 ous
  • 100 ml. oli d’oliva
  • 300 gr. de farina
  • 1 sobre de llevat
  • ratlladura d’una llimona
  • sucre glass

Elaboració

1. Preescalfar el forn a 170 °C amb calor a dalt i a baix.

2. En un bol gran, batre els ous i el sucre amb varetes elèctriques fins que la barreja blanquegi i tripliqui el seu volum. Sabreu que està llest quan quedi una massa lleugera i plena de bombolletes.

3. Afegir a la barreja l’oli d’oliva, la llet ATO i la ratlladura de llimona. Continuar batent fins que tots els ingredients estiguin ben integrats.

4. Quan la mescla sigui homogènia, deixar de banda les varetes i incorporar la farina tamisada juntament amb el llevat químic. Barrejar suaument amb una espàtula, amb moviments envoltants, per no perdre l’aire aconseguit.

5. Abocar la massa en un motlle rodó d’uns 25 cm de diàmetre i 20 cm d’alçada, prèviament untat amb mantega i, si es vol, enfarinat lleugerament.

6. Posar el motlle al forn, baixar la temperatura a 160 °C, i coure durant uns 45 minuts. Controlar la cocció: si la superfície es torra massa ràpid, es pot cobrir amb paper d’alumini.

7. Quan faltin pocs minuts, punxar amb un escuradents o una brotxeta al centre del pastís. Si surt net, està cuit.

8. Apagar el forn, treure el pa de pessic i deixar-lo refredar uns minuts dins del motlle. Després desemmotllar amb cura i deixar refredar completament sobre una reixeta.

9. Un cop fred, empolsinar amb sucre glas per sobre.

10. Consell extra: pots afegir unes gotetes d’essència de vainilla o un polsim de canyella per donar-li un toc aromàtic extra.

11. A gaudir!