Ingredients
500 ml de llet ATO
250 g de verdures variades (pastanaga, carbassó, pebrot…)
70 g de farina
70 g de mantega ATO
Sal i pebre al gust
Nou moscada (opcional)
2 ous
Pa ratllat
Oli d’oliva suau per fregir
Elaboració
1. Prepara les verdures: Renta i talla les verdures a dauets petits. Sofregeix-les en una paella amb una mica d’oli fins que estiguin tendres. Reserva.
2. Fes la beixamel: En un cassó, fon la mantega ATO, afegeix la farina i remena bé fins que agafi un color daurat suau. Afegeix poc a poc la llet ATO calenta, remenant constantment fins obtenir una textura cremosa i sense grumolls.
3. Incorpora les verdures: Afegeix les verdures a la beixamel, salpebra i afegeix una mica de nou moscada. Deixa coure uns minuts més.
4. Refreda la massa: Estén-la en una safata, tapa amb film i deixa-la a la nevera almenys 4 hores (millor d’un dia per l’altre).
5. Forma les croquetes: Dona forma a les croquetes, passa-les per ou batut i després per pa ratllat.
6. Fregit: Fregiu-les en oli ben calent fins que estiguin daurades. Col·loca-les sobre paper absorbent per eliminar l’excés d’oli.
7. A menjar! Ideals per a un aperitiu o com a plat principal.
