Croquetes de verdures

Ingredients

500 ml de llet ATO

250 g de verdures variades (pastanaga, carbassó, pebrot…)

70 g de farina

70 g de mantega ATO

Sal i pebre al gust

Nou moscada (opcional)

2 ous

Pa ratllat

Oli d’oliva suau per fregir

Elaboració

1. Prepara les verdures: Renta i talla les verdures a dauets petits. Sofregeix-les en una paella amb una mica d’oli fins que estiguin tendres. Reserva.

2. Fes la beixamel: En un cassó, fon la mantega ATO, afegeix la farina i remena bé fins que agafi un color daurat suau. Afegeix poc a poc la llet ATO calenta, remenant constantment fins obtenir una textura cremosa i sense grumolls.

3. Incorpora les verdures: Afegeix les verdures a la beixamel, salpebra i afegeix una mica de nou moscada. Deixa coure uns minuts més.

4. Refreda la massa: Estén-la en una safata, tapa amb film i deixa-la a la nevera almenys 4 hores (millor d’un dia per l’altre).

5. Forma les croquetes: Dona forma a les croquetes, passa-les per ou batut i després per pa ratllat.

6. Fregit: Fregiu-les en oli ben calent fins que estiguin daurades. Col·loca-les sobre paper absorbent per eliminar l’excés d’oli.

7. A menjar! Ideals per a un aperitiu o com a plat principal.