Ingredients:
- 500 g d’espàrrecs verds
- 1 ceba mitjana
- 2 alls
- 1 patata mitjana
- 500 ml de brou de verdures
- 200 ml de nata per a cuinar ATO
- 2 cullerades d’oli d’oliva
- Sal i pebre al gust
Elaboració:
1. Renta amb aigua els espàrrecs i tala les puntes dures. Reserva les puntes per a decorar al final.
2. Pela i talla la ceba i l’all en trossos petits. Pela i talla la patata en troços petits.
3. En una cassola gran, escalfa l’oli d’oliva a foc mitjà. Afegeix la ceba i l’all, i sofregeix durant uns 5 minuts fins que estiguin tous. Afegeix la patata i els espàrrecs (deixa les puntes per a decorar) i sofregeix tot junt durant 5 minuts més.
4. Aboca el brou de verdures en la cassola i deixa que bulli. Redueix el foc i cuina a foc lent durant 15-20 minuts, fins que les verdures estiguin tendres.
5. Retira la cassola del foc i utilitza una batedora de mà per a triturar les verdures fins a obtenir una crema suau.
6. Torna a posar la crema a foc lent i afegeix la nata ATO. Remou bé fins que es barregi tot i cuina durant uns 5 minuts més.
7. Afegeix la sal i pebre al gust. Si ho desitges, pots afegir unes gotes de llimona per a donar-li un toc fresc.
8. Serveix la crema calenta o freda, decorant amb les puntes d’espàrrecs reservades.
9. A gaudir!