Crema de carbassa

Ingredients
600 g de carbassa
1 ceba
1 porro
2 pastanagues
1 patata mitjana
500 ml de llet ATO
100 ml de nata ATO per cuinar
Oli d’oliva verge extra
Sal i pebre al gust
Crostons de pa (opcional, per acompanyar)

Elaboració
1. Prepara les verdures: Pela i talla la carbassa, la patata, les pastanagues, la ceba i el porro a trossos petits.

2.Sofregit: En una cassola gran, escalfa un rajolí d’oli i sofregeix la ceba i el porro fins que estiguin tendres.

3. Bull les verdures: Afegeix la carbassa, la patata i les pastanagues. Cobreix amb aigua o brou suau i deixa coure uns 20 minuts, fins que tot estigui ben tendre.

4. Tritura: Escorre una mica de líquid de cocció (guarda’n per si cal després) i tritura les verdures fins a obtenir una crema fina.

5. Cremós final: Torna la crema al foc suau i afegeix la llet ATO i la nata ATO per cuinar, remenant a foc baix fins que quedi una textura homogènia i sedosa. Ajusta de sal i pebre i, si cal, afegeix una mica del brou reservat.

6. Serveix: Presenta la crema calenta, amb un toc de pebre mòlt i uns crostons cruixents.