Pastéis de Belém

pasteis belem

Ingredients:

1 litre de llet sencera ATO.

500 g. de sucre.

100 g. de farina de blat.

12 rovells d’ou.

600 g. de massa de pasta fullada

La pell de mitja llimona.

1 branca de canyella.

Mantega ATO per a untar els motlles.

 

Elaboració de la massa dels pastissos:

En primer lloc, començarem amb la massa de la pasta fullada. Així la podrem deixar reposar un temps abans d’afegir la crema.

Realitzarem el mateix procés per a cada capa de pasta fullada: enrotllarem la massa fent un cilindre. Tallem porcions d’uns 3 cm. Untem amb mantega els motlles i col·loquem un cilindre en el centre de cadascun.

A poc a poc adaptem la massa perquè agafi la forma del motlle, des del centre cap a fora.

També punxem amb una forquilla la base de la massa. Deixem que reposi uns 20 minuts.

 

Elaboració de la crema:

Començarem separant uns 200 ml de la llet sencera ATO en una tassa i a continuació, li afegim la farina. Batem bé amb una forquilla, perquè es vagi diluint. No han de quedar grumolls, així que com a truc podem donar-li un toc de batedora. I ho reservem.

En una cassola, escalfem la llet juntament amb la pell de llimona i la rama de canyella. Així aconseguirem aportar-li sabor.

Quan comenci a bullir la llet, afegim a poc a poc la mescla de farina i llet sense parar de remoure. Quan torni a bullir, retirem la pell de llimona i la rama de canyella.

Afegim ara el sucre, de nou a poc a poc, al mateix temps que removem contínuament. Quan obtinguem una massa ben homogènia, apaguem el foc i deixem que reposi 10 minuts. Durant aquest temps espessirà una mica.

Separem les clares del rovell d’una dotzena d’ous. En un bol o tassa batem lleugerament els rovells i els incorporem passant-los per un colador a la resta d’ingredients. Barregem bé fins a obtenir una crema llisa i homogènia, d’un color ou intens. La textura desitjada és la d’una crema pastissera semi líquida.

 

Últims passos:

Precalentem el forn 5 minuts a 220 °C.

Col·loquem els motlles a la safata del forn, passem la crema a una gerra i anem emplenant les cassoletes sense arribar a la vora de la massa. Deixem una mica de marge perquè no se’ns desbordi la crema.

Introduïm la safata en la part central i enfornem 15-20 minuts a 220 °C. Fins que la crema està torrada.

Ho retirem i ho deixem temperar una mica abans de degustar-los.

 

Bon profit!

Font: https://bit.ly/pasteis-belem-recepta