lactonesa

Ingredients

100 ml Llet sencera ATO a temperatura ambient

200 ml d’oli d’oliva

Sal al gust

Suc de llimona (opcional)

Vinagre

 

Elaboració

Afegim la llet ATO sencera a temperatura ambient al got de la batedora.

Comencem a batre durant 20 segons a velocitat baixa per donar-li volum a la llet.
Poc a poc li afegim l’oli d’oliva sense deixar de batre. És important mantenir el braç de la batedora fins al fons perquè comenci a emulsionar i créixer.

Arribarà un moment en el qual l’oli es quedarà a la superfície, llavors és moment de continuar batent però pujant i baixant la batedora per ajudar a l’emulsió.

Tot seguit, continuem afegint una mica més d’oli fins que arribem a aconseguir la textura desitjada.

Finalment afegim sal i possibles aromes com una mica de vinagre, pebre o suc de llimona. Ho batem una mica més per incorporar-ho tot bé.

Si volem més quantitat o ens ha quedat molt espessa, podem agregar més llet i batre de nou; el mateix amb l’oli.

I llest! Només queda gaudir d’aquesta gran alternativa a la maionesa.

Bon profit!